Ara

Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, özel eğitim sınıfımızda İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahabeddin KONAKÇI ve Şube Müdürü Mehmet Şerif KIZMAZ'ın katılımıyla yöresel kıyafetler giyinmiş şekilde, çuval yarışı, yumurta yarışı, ip çekme gibi yöresel etkinliklerle çoşkuyla kutlandı.

Emeği geçen özel eğitim öğretmenlerimizi, beden eğitimi öğretmenimizi ve müzik öğretmenimizi tebrik ediyoruz.

Kas

Günümüzün kazanılması gereken önemli becerisi olan kodlama hakkında farkındalık oluşturmak, öğrencilerimizin analitik düşünme becerisini artırmak, problem çözme yeteneğini geliştirmek ve sistematik düşünmesini sağlamak gibi sayamayacağımız faydası bulununan kodlamayı öğrencilerimiz ile birlikte yapıyoruz. Kodlamanın temelini kazanan öğrencilerimiz ileriki yaşlarda bunun faydasını görüyorlar.

Bilişim derslerimizde 5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz ile hem eğleniyoruz hem öğreniyoruz.

Kas

Okulumuzun yatılı öğrencileri ile Batman Valiliği tarafından düzenlenen "Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali"ne katıldık.

20-26 Kasım tarihleri arasında "100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği" sloganıyla düzenlenen festivalde öğrencilerimiz yöresel lezzetleri tatma fırsatı yakaladı.

Oldukça eğlendiği görülen öğrencilerimiz festivalden memnun şekilde ayrıldılar.

Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Kas

Okulumuzun 7. ve 8. sınıf öğrencilerine rehber öğretmenimiz tarafından ergenlik dönemi ile ilgili seminer verildi.

Özellikle fiziksel ve duygusal konularda onları bekleyen değişiklik konusunda nelere dikkat etmeleri gerektiği konusu üzerinde duruldu.

Seminer sonrasında öğrencilerimizde farkındalık oluştuğu görüldü.

Siz değerli veliler için bu dönemde nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda aşağıda afiş paylaştık. Dikkatli şekilde incelemenizi tavsiye ederiz

Kas

Okulumuzda sınıflar arası futbol turnuvası düzenlendi. Çekişmeli maçların sonunda kazanan öğrencilerimize ödülleri öğretmenlerimiz tarafından verildi.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılında "Geleceğe Nefes, Cumhuriyet'e Nefes" sloganıyla düzenlen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Etkinlikleri kapsamında Gercüş Mesire alanında yapılan fidan dikme etkinliğine öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile katılım gösterdik. Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün beden olarak aramızdan ayrılışının 85.yıl dönümü dolayısıyla okulumuzda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı gerçekleştirildi. Okulumuzda pano hazırlandı.

Program içeriğinde Atatürk'ün hayatından kesitler aktarıldı, şiirler okutuldu.

Emeği geçen Zeynep Uçar ve Ali Fuat TURAN hocalarımıza  teşekkür ediyoruz.

Kas

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GERCÜŞ YATILI BÖLGE ORTAOKULU EBAP PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN KASIM AYI  SOSYAL SORUMLULUK  PROJESİ

Projenin Adı: Anaokuluna Ziyaret

Öğrencilerimizin sosyalleşmesini arttırmak adına Kasım ayında Gercüş yatılı bölge ortaokulu 6. Sınıf öğrencileri , Gercüş anaokulu öğrencilerini ziyarete gittiler.

Anaokulunda 3 yaş grubu öğrencilerine hediyeler vererek onlarla oyunlar oynadılar, konuştular ve eğlenceli vakit geçirdiler.

Kas

Okulumuzda öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla her hafta dönüşümlü olacak şekilde bir dersin ilk 20 dakikası tüm okulda kitap okuma saati uygulaması yapılmaktadır.

Öğretmenlerimiz de öğrencilerimizle beraber kitap okumakta ve öğrencilerimizi teşvik etmektedir.

Türkçe öğretmenlerimiz kütüphanemizdeki kitapları sınıflara göre organize etmekte ve etkinliği planlamaktadır.

Siz değerli velilerimiz de hergün saat 19:00 - 20:00 saatlari arasında öğrencilerimiz ile 1 saat kitap okuma etkinliği yapabilirsiniz.

Herkese keyifli okumalar diliyoruz.

Kas

Okulumuzun rehber öğretmeni tarafından öğrencilerimize hijyen ve sağlıklı yaşam eğitimi verildi.

Eğitim sonunda öğrencilerin soruları cevaplandı.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında yapılan öğretmen ve öğrenci spor yarışmalarında birçok başarıya imza attık.

Gercüş ilçe atletizm yarışmasında başarılı olan öğrencilerimizin kategorileri

Küçük erkekler takım şampiyonluğu

Yıldız erkekler ferdi 2,3,4,5,6,7.lik

Yıldız kızlar ferdi

2,3,5,6,7.lik

Küçük kızlar ferdi

2.lik

Küçük erkekler ferdi

1,2,4,6.lık

Yıldız erkekler takım şampiyonluğu

Yıldız kızlar takım şampiyonluğu

Öğretmen kategorisinde

Erkek voleybol şampiyonluğu

Masa tenisi 2.liği

Okulumuzun öğretmen ve öğrencilerini tebrik ediyoruz.

Ülkemizin 100. Yılı kutlu olsun.

Ekm

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü münasebetiyle Gercüş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 100 metrelik bayrak ile "Cumhuriyet Yürüyüşü" yapıldı.

Okulumuzun öğrencileri ile yürüyüşe katıldık.

Ekm

Bu yıl 6. düzenlenen Batman Kitap Fuarına her kademeden öğrencilerimizi götürdük.

Öğrencilerimiz kitap yazarlarıyla buluştu. İmzalı kitap alma fırsatı yakaladılar. Birçok yayınevinin kitaplarını inceleyip istedikleri kitapları aldılar.

Öğrencilerimiz ile birlikte güzel anılar biriktirdik.

Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Okulumuzun bu yıl Liselere Giriş Sınavı'na(LGS) girecek 8.sınıf öğrencilerini Batman merkezde bulunan nitelikli liselere götürdük.

Liselerin puanları, imkanları, eğitim kalitesi, ulaşım durumu, pansiyonları vb. konularda bilgiler edindik.

Önceki senelerde mezun olan öğrencilerimiz ile karşılaştık ve durumları hakkında bilgi aldık.

Öğrencilerimiz geziden oldukça memnun kaldılar ve ders çalışmak konusunda daha fazla motive oldular.